Adventi üzenetek

2018. december 09., címkék:

Advent első vasárnapján a Pátria rádió élő istentiszteletet közvetített a negyedi református templomból. Igét hirdetett Dr. Csonthó Aranka lelkipásztor, aki a hallgatóságnak Mikeás 7,7„Én az URat várom, szabadító Istenemben reménykedem” és a Zsolt 130,5 „Várom az URat, várja a lelkem, és bízom ígéretében” alapján szólt a gyülekezethez.

Szólt az örömhír, s megnyitotta a szíveket

2018. december 08., címkék:

Teljesen megtelt a Kárpátalja Nincs Egyedül név alatt meghirdetett jótékonysági koncertre a kétszázötven férőhelyes csilizpatasi kultúrház. A Pozsonyi Református Egyházmegye által  harmadik alkalommal megszervezett rendezvény célja a kárpátaljai fiatal zenei tehetségek támogatása. Az est folyamán erre a célra közel kétezer euró gyűlt össze.

Évzáró Csendes Napok

2018. december 07., címkék:

Az Emmaus polgári társulás 2018. december 28-tól 2019. január 1-ig Évzárói Csendes Napokat tart Jókán, a Betlehem Missziós Központban.

Közhely - Köz-hely?

2018. december 06., címkék:

Az idén szeptembertől egy újfajta alkalom is gazdagítja a marcelházi gyülekezetet, illetve mindazokat, akinek érdeklődését felkelti a Köz-hely név alatt, a hagyományostól eltérő formában és közegben megvalósuló délutáni istentiszteletek. Erről a missziói küldetésű alkalomról beszélgetünk annak ötletadójával, Süll Tamás beosztott lelkipásztorral.

Kárpátalja nincs egyedül- Jótékonysági koncert

2018. december 05., címkék:

A  Pozsonyi Református Egyházmegye szervezésében a csilizpatasi kultúrház ad otthont a 2018. december 7-én harmadik alkalommal megvalósuló Kárpátalja nincs egyedül jótékonysági koncertnek.

Európai kultúra – nemzeti örökség Budapesten zajlott a Magyar Könyvtárosok VIII. Világtalálkozója

2018. december 05., címkék:

A 2018. november 6-7. között Budapesten megrendezésre került nagyszabású szakmai konferencia első napján az idén alapításának 150. évfordulóját ünneplő Országgyűlési Könyvtár, míg másnap az Országos Széchényi Könyvtár adott otthont. A rendezvényen részt vett Czinke Zsolt református lelkipásztor, a Calvin János Teológiai Akadémia könyvtárosa és Egyházi Dóra alelnök, a Selye János Egyetem Egyetemi Könyvtárának igazgatója is.

Énekelt adventi átítat

2018. december 05., címkék:

A füleki református templomban 2018. december 23-án, vasárnap14.00 órakor énekelt adventi áhítatra kerül sor.

Gyülekezeti est a családok évében

2018. december 04., címkék:

A Családok évében Gyülekezetem a családom címmel 2018. december 12-én, 17.00 órakor a bacskai kultúrházban tart előadást Géresi Róbert püspökhelyettes.

Adventi koncert

2018. december 03., címkék:

az ipolysági református templomban 2018. december 16-án, vasárnap 18.00 órakor adventi koncertet ad a Kor-Zár együttes.

Adventi zenés áhítat

2018. december 03., címkék:

A Kassai Magyar Református Egyházközség és az idén tizenöt éves Laudate Dominum kórus közös szervezésében 2018. december 16-án, vasárnap 18.00 órakor adventi zenés áhítatra kerül sor a református templomban. Vendég az Animus Csengettyű együttes Miskolcról.

Isten fénye csodákkal telve felragyogott

2018. december 03., címkék:

Az idén november 6-án, Linzben megműtött Eszterke édesanyja, Erdélyi Anita vágfarkasdi lelkipásztor köszönetnyilvánítása olvasható az alábbiakban azért az összefogásért, amely a kislányunkért létrejött, de egyben bizonyságtétel is Isten örökkévaló szeretetéről.

Adventi zenés áhítat

2018. december 03., címkék:

Adventi zenés áhítatot tartanak  2018. december 12-én, szerdán 18.00 órakor a szepsi református templomban. Fellép az abaúji kamarakórus.

Adventi koncert

2018. december 03., címkék:

A negyedi Napsugár énekkar 2018. december 16-án, vasárnap 15.00 órakor adventi koncertet ad a helyi római katolikus templomban.

Eszterke köszöni a segítséget

2018. december 02., címkék:

A Vágfarkasdon szolgáló Erdélyi lelkészházaspár harmadik, másfél éves, súlyos szívbeteg Eszter lányukat november 6-án műtötték meg  a linzi gyermekszív kórházban. A sikeres beavatkozást követően két héttel később már együtt lehetett otthon a szeretteivel. A műtét költségét, amely 61 600 eurót tett ki, a családnak sikerült kifizetnie, köszönhetően a jószándékú akadozóknak.

Szavazatunkkal támogathatjuk a Timóteus ház közösségi kertjének megvalósulását

2018. november 29., címkék:

A komáromi és dunaszerdahelyi önkénteseket tömörítő KompAkt nonprofit szervezet az idősek otthonaként működő Timóteus-ház mellett 50 négyzetméteres közösségi kertet alakítana ki abból a pályázati pénzből, amelynek az elnyeréséhez kérik a támogatók szavazatait.

A várakozásról szólt a fiatalok találkozója

2018. november 28., címkék:

A FIRESZ Duna mente szervezete és az Ipolysági Református Egyházközség közösen szervezte meg november 24-én a „Fiatalok találkozója” című rendezvénysorozat soron következő alkalmát. A november végi rendezvény előadója Merényi Zoltán váci baptista lelkész volt.

Még lehet adakozni a „Nyilas Misi Karácsonya” adománygyűjtő akcióra

2018. november 28., címkék:

A Pozsonyi Református Egyházmegye a területén lévő egyházközségek számára az idén is meghirdette a „Nyilas Misi Karácsonya” adománygyűjtő akciót, folytatva ezzel azt a sikeres hagyományt, amelyet több éven keresztül a Diakóniai Központ indított el. A cipősdobozba csomagolt ajándékokat legkésőbb december 8-ig lehet leadni az egyházközségek által meghatározott helyen.

"Túl világi túlvilági", avagy konfirmandus találkozó Péderben

2018. november 28., címkék:

Mintegy tizenöt gyülekezet hatvan konfirmandusa, valamint tíz kísérő lelkész és nagyszülő szánta rá a november 17-i szombatját arra, hogy a péderi kultúrházban az élet "túl világi túlvilági" dolgait vegye górcső alá a Szentírás mérlegén.

Egyetemi evangelizáció

2018. november 27., címkék:

A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara szervezésében 2018. december 9. és 12. között Jézus érkezése  ajándékai címmel egyetemi evangelizációra kerül sor a Tiszti Pavilonban és a református templomban. Igét hirdet Végh Tamás, a Budapest-Fasori Református Egyházközség nyugalmazott lelkipásztora.

Szilicén tartotta őszi közgyűlését az Abaúj-tornai Egyházmegye

2018. november 27., címkék:

A szilicei gyülekezet először a középkorban épült erődtemplomában, majd a község művelődési házában fogadta november 25-én az Abaúj-Tornai Református Egyházmegye közgyűlését. Az őszi ülés napirendi pontja a közalapi kérelmek besorolása volt.