Serkén hálát adtak a 300 éves református templomért

Kép: Serkén hálát adtak a 300 éves református templomért

Hálaadó istentiszteletet tartottak 2018. október 7-én Serkén, a református templom építésének 300 évfordulója alkalmából. Köszöntötték a gyülekezetben egykor szolgáló lelkipásztorokat, valamint lelkészkibocsátásra is sor került.

Otrokocsi Fóris Ferenc gályarabra emlékeztek Rimaszécsen

A Község Önkormányzatának kezdeményezésére hálaadó istentiszteletet tartottak a Rimaszécsen is szolgáló református prédikátor születésének 370. és halálának 300. évfordulója alkalmából.

Perbetén is terveznek református bölcsődét és óvodát nyitni

Kép: Perbetén is terveznek református bölcsődét és óvodát nyitni

Egy adományként felajánlott telken építené fel a magyar kormány támogatásával a Perbetei Református Egyházközség azt az épületkomplexumot, amelyben egyházközségi alapítású magyar nevelési nyelvű bölcsődét és óvodát működtetnének.

Nemcsak a múltért, a jelenért is hálát kell adni - 230 évvel ezelőtt szentelték fel a komáromi templomot

Kép: Nemcsak a múltért,  a jelenért is hálát kell adni - 230 évvel ezelőtt szentelték fel a komáromi templomot

230 évvel ezelőtt szentelték fel a komáromi gyülekezet önerőből épített templomát. Ebből az alkalomból szeptember 30-án ünnepi istentiszteletre került sor, amelynek keretében leleplezték a komáromi Szekeresgazdák Hagyományőrző Egyesület emléktábláját és átadták a Reformáció 500 köztéri emlékkövet.

Jobban, mint valaha…

Kép: Jobban, mint valaha…

A Rozsnyói Református Egyházközség temploma, amely hatalmas katedrálisként emelkedik ki az Őrtorony árnyékából 1904 és 1905 között épült neogótikus stílusban Weininger Ferenc budapesti építész tervei alapján. A Prágai Tavasz idején találat ért templomnak öt ablakát cserélték le korszerűbbekre.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Kiralyi 3.JPG

Királyi

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →

Reformáció 500

Sola Rádió

Szola Rádió honlapja

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hanganyagokat tartalmazó honlapja. Célunk az evangélium hirdetése, hitmélyítés és közéleti híradás a református keresztyének szolgálatáról a világhálón keresztül. A honlapra felkerülő hanganyagokat az egyházmegyék lelkészeiből álló önkéntes csapat készíti.