Őrhelyemre állok! – Diplomaosztó ünnepség és segédlelkészek kibocsátása Komáromban

Kép: Őrhelyemre állok! – Diplomaosztó ünnepség és segédlelkészek kibocsátása Komáromban

A korábbi évektől eltérően az idén nem június végén, hanem szeptember 24-én tartotta meg a Református Teológiai Kar a 2022/23-as akadémiai évének zárását. A komáromi református templomban tizennégyen vették át a tanulmányuk befejezését igazoló diplomájukat, valamint letették esküjüket a tanulmányaikat kezdő elsőéves hallgatók. Két végzős teológust segédlelkészi szolgálatra bocsátottak ki.

Több, mint szép volt a Zempléni Református Egyházmegye családi délutánja

Kép: Több, mint szép volt a Zempléni Református Egyházmegye családi délutánja

„Bár azt mondják, az a szép, akinek a szeme kék, de mondd csak, hogy mit ér vele, ha a szíve meg fekete” – énekelte Pintér Béla szeptember 17-én, vasárnap, a Zempléni Egyházmegyei Napon Borsiban, az esti koncerten.

„A múltból építkező jelen a teológiában”

Kép: „A múltból építkező jelen a teológiában”

2023. szeptember 13-kán és 14-kén került sor Komáromban a Selye János Egyetem XV. Nemzetközi Tudományos Konferenciájára. A teológiai szekció előadói az „A múltból építkező jelen a teológiában” című témakörhöz kapcsolódó kutatásaik eredményeit mutatták be. Az alábbiakban az elhangzott előadásokról a teljesség igénye nélkül számolunk be.

Egyházmegyei Családi Nap Deákin

Kép: Egyházmegyei Családi Nap Deákin

Miután a Reformáció 500. évfordulója alkalmából legelőször 2017-ben Komáromban, majd Negyeden és Ekelen került sor a Komáromi Református Egyházmegye családi napjára, a negyediknek a házigazdája 2023. szeptember 9-én a Deáki Református Egyházközség volt.

Bibliai keretű élménypedagógiai képzésnek adott otthont Somorja

Kép:  Bibliai keretű élménypedagógiai képzésnek adott otthont Somorja

Augusztus utolsó napjaiban bibliai-élménypedagógiai képzést tartottak a somorjai Kiskakas református óvodában. Az első alkalommal megtartott három napos szakmai rendezvényen a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház területén működő óvodák közül heten képviselték magukat huszonhét résztvevővel.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Gice 2.JPG

Gice

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →