A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet

Kép: A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet

A kilencvenes évek kezdetén formálódó bősi református közösség kezdetben különféle helyeken tartotta alkalmait. 2013-ban egy vállalkozásra vásárolt ingatlanban kaptak helyiségeket. Majd jelentős támogatásnak köszönhetően templomépítés céljából 2016-ban telket vásároltak, majd egy évvel később a tervdokumentációkra, tereprendezésre újabb pénzcsomagot kaptak. Hamarosan elkezdődhet az építkezés.

„Kitartóan egymás mellett“

A házasság hete alkalmából ezzel a címmel rendezett összejövetelt a Gömöri Református Egyházmegye a rimaszombati Csillagházban február 10-én. A délután résztvevői Süll Vilmos és Mária vezetése mellett beszélgettek arról, hogy a házastársak miként küzdhetik le közösen a nehézségeket és maradhatnak meg kitartóan egymás mellett.

5 programlehetőség a Házasság hetére

Kép: 5 programlehetőség a Házasság hetére

Közel két évtizede indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetében egyházunkban is több rendezvény kifejezetten a jegyes- és házaspárokat szólítja meg ugyanezzel a céllal. Ezek közül ötöt szeretnénk most figyelmükbe ajánlani az ország különböző pontjairól…

Megújult a padányi templom tetőzete és a tornya

Kép: Megújult a padányi templom tetőzete és a tornya

Húszezer euró támogatást kapott a Padány-Bögellői Társult Egyházközség a Bethlen Gábor Alaptól a 330 éves templom tetőzetének és tornyának a javítására. Az idén a bejárati ajtót és az ablakokat szeretnék korszerűbbre cserélni.

Mindenekről számot adok

A fenti cím Zalabai Zsigmond Ipolypásztóról írott monográfiája egyik kötetének címe, a másik Hazahív a harangszó. Január 29-én lett volna 70 éves. Ebből az alkalomból családja és a gyülekezet körében emlékeztünk meg róla Ipolypásztón, szülőfalujában a január 28-i istentiszteletet követően.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Felsovaly 2.JPG

Felsővály

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →

Reformáció 500

Sola Rádió

Szola Rádió honlapja

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hanganyagokat tartalmazó honlapja. Célunk az evangélium hirdetése, hitmélyítés és közéleti híradás a református keresztyének szolgálatáról a világhálón keresztül. A honlapra felkerülő hanganyagokat az egyházmegyék lelkészeiből álló önkéntes csapat készíti.