Hitkérdésekben tántoríthatatlan volt - Száz évvel ezelőtt született Kún István lelkipásztor

Kép: Hitkérdésekben tántoríthatatlan volt - Száz évvel ezelőtt született Kún István lelkipásztor

Hálaadó istentiszteletet tartottak a presbitérium kezdeményezésére 2019. december 22-én a kistárkányi református templomban az 1941 – 1994 között a gyülekezetben szolgáló néhai Kún István esperes-lelkipásztorra való emlékezésül születésének századik évfordulója alkalmából.

Ez történt 2019-ben I. rész

Kép: Ez történt 2019-ben I. rész

Eseménydúsan telt el a 2019-es év. Ünnepélyes alapkőletételek, bölcsőde- és óvodaátadások, hálaadó ünnepi istentiszteletek, lelkészbeiktatások, egyházközségi és egyházmegyei rendezvények váltották egymást. Egységnapot tartottak Debrecenben. Visszatekintésük első részében a januártól-június végi időszakot elvenitjük fel a megjelent írások rövidített változatával.

Berzéte hajdani erődtemploma

Kép: Berzéte hajdani erődtemploma

Folytatjuk megkezdett sorozatunkat, amelyben ezúttal a berzétei református templomot mutatjuk be. A templom történetéről és a gyülekezetről a helyi lelkipásztorral Mudi Róberttel beszélgetünk.

40 ezer euróért újult meg a perbetei parókia

Kép: 40 ezer euróért újult meg a perbetei parókia

A múlt évszázad hatvanas éveinek elején épült Perbetén az egyházközség három szobás, konyhával, fürdőszobával és egy irodahelyiségnek is helyt adó parókiája Szaszák Bertalan lelkipásztor idejében. Ez a közel hatvan éves épület újult meg a közelmúltban a Bethlen Gábor Alaptól érkező támogatásnak köszönhetően. Kicserélték az elavult ablakokat, megújították a fűtésrendszert és új tetőzetet kapott.

Vágfarkasdon már épül a református óvoda és bölcsőde

Kép: Vágfarkasdon már épül a református óvoda és bölcsőde

A templom és a parókia melletti telken épül a negyven óvodásnak és tizenöt bölcsődésnek helyet biztosító magyar oktatási-nevelési nyelvű intézmény Vágfarkasdon. Az munkálatok még nyáron, júliusban kezdődtek el és a tervek szerint 2020 májusában fejeződnének be. Az egyházközségi alapítású óvodába és bölcsődébe felekezeti hovatartozás nélkül várják a gyermekeket.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Tornalja

Tornalja

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →