Gimis nap = pap nap

Kép: Gimis nap = pap nap

A címben szereplő fura „egyenlet” alapja az az alkalom, amely 2018. április 13-án, immár negyedszer valósult meg a királyhelmeci gimnáziumban, hiszen ami a lelkipásztorok számára „gimis nap”, az a diákok számára „pap nap”.

Kevesebben lettünk, de a szolgálatok mennyisége életerőről tanúskodik - Szeszta adott otthont az Abaúj-tornai Református Egyházmegye közgyűlésének

A szesztai gyülekezet fogadta a község művelődési házában április 22-én az Abaúj-Tornai Református Egyházmegye közgyűlését. Napirendi pontjai között szerepeltek az évzáró jelentések, de a missziói előadó és munkacsoport megválasztása is.

Református bölcsőde és óvoda is lesz Hetényen

Kép: Református bölcsőde és óvoda is lesz Hetényen

A Hetényi Református Egyházközség 2016 végén csatlakozott a Kárpát-medencei bölcsőde- és óvodai programhoz. Egy évvel később pedig, 2017. év végén magyar állami támogatásból megvásárolták az önkormányzat által felajánlott, csaknem harminc éve elkezdett, de azóta is befejezetlen épületet. A tervek szerint jövő év szeptemberétől kezdené meg működését az egyházi alapítású óvoda és bölcsőde.

Hálaadás Lénártfalván

Kép: Hálaadás Lénártfalván

2018. április 21-én a Lénártfalvai Református Egyházközség hálát adott a 110 éves templomának belső és külső felújításáért.

Reformáció 500 + 1 a Deáki Református Egyházközségben

Kép: Reformáció 500 + 1 a Deáki Református Egyházközségben

A deáki református templom bejárata előtti téren helyezték el a budapesti Kálvin téri 95 darab kőből álló REFORM 500 installáció egyik örökbefogadott kövét.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Gomorszkaros.JPG

Gömörszkáros

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →

Reformáció 500

Sola Rádió

Szola Rádió honlapja

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hanganyagokat tartalmazó honlapja. Célunk az evangélium hirdetése, hitmélyítés és közéleti híradás a református keresztyének szolgálatáról a világhálón keresztül. A honlapra felkerülő hanganyagokat az egyházmegyék lelkészeiből álló önkéntes csapat készíti.