Megszépült a dióspatonyi református templom

Kép: Megszépült a dióspatonyi református templom

A hetvenes évek végén épült különleges architektúrájú dióspatonyi református templom teljesen újszerűnek hat a legutóbbi külső festésnek köszönhetően. A Bethlen Gábor Alapon keresztül érkező 25 ezer eurós támogatásból a parókia és a gyülekezeti ház is megszépülhetett.

Szeptemberben nyitja meg kapuját a kassai Fénysugár óvoda

Kép: Szeptemberben nyitja meg kapuját a kassai Fénysugár óvoda

A Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma engedélyezte a Kassai Magyar Református Egyházközség 38 gyermek nevelésére alkalmas Fénysugár óvodájának megnyitását. Az oktatási-nevelési intézmény a gyermekek előtt 2020. szeptember 2-án nyitja meg kapuját. Az érdeklődő szülők augusztus 4-én, kedden 11.00-12.00 óra között, csütörtökön 16.00-17.00 óra között tekinthetik meg az óvoda épületét.

Isten ide vezetett bennünket

Kép: Isten ide vezetett bennünket

A domboldalon meghúzó szőlőültetvények sora jelzi, hogy hamarosan megérkezünk a történelmi Tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó Szőlőskére. A Bodrog folyón áthaladva bal oldalon már látható a református templom tornya, A parókiához visszafelé indulunk, ahová két évvel ezelőtt költözött a négy gyülekezetet beszolgáló Hozák Viktor és Hozákné Ildikó lelkészházaspár.

Nézz a szemembe!

Kép: Nézz a szemembe!

Hetény azon kevés gyülekezetek közé tartozik, akik az idején – a koronavírus-járvány miatti szigorúbb feltételek mellett is - felvállalták az óvodás és alapiskolás korosztályú gyermekek hagyományos napközi táborának a megszervezését. Nézz a szemembe! címmel hirdették meg július elején az öt napos, a bibliai témák mellett sok érdekességet felvonultató táborukat.

Hamarosan elkészül a Gyermek- és ifjúsági ház Nagymegyeren

Kép: Hamarosan elkészül a Gyermek- és ifjúsági ház Nagymegyeren

Nagymegyeren megújul a templom melletti, korábban gyülekezeti alkalmak megtartására szolgáló épület, amely új nevet is kap: gyermek- és ifjúsági ház. A Bethlen Gábor Alap támogatásának és a gyülekezeti adakozásnak köszönhetően augusztus közepére készül el. Közös családi összejövetelek céljából pedig egy filagóriát alakítanak ki, de folyamatban van egy játszótér és családi park kialakítása is.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Tornalja

Tornalja

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →