Egy új épülettel bővül a rozsnyói egyházi alapiskola

Kép: Egy új épülettel bővül a rozsnyói egyházi alapiskola

Tágas, korszerű tornatermet kap hamarosan a rozsnyói Református Egyházi Alapiskola. A magyar kormány támogatásával megvalósuló beruházás 300 ezer euróba kerül. Az épület ünnepélyes alapkőletételére február 14-én kerül sor.

Gyülekezetének krónikása a szalóci református templom

Kép: Gyülekezetének krónikása a szalóci református templom

Idén is folytatjuk a 2019 októberében megkezdett sorozatunkat, melyben a 2019. augusztus 31-én, a Gótikus út mentén tett ismeretterjesztő kirándulásunk alkalmával meglátogatott református templomokat mutatjuk be. Utunk harmadik állomása a szalóci református templom volt, melynek új, 2019 nyarán felújított fazsindely tornya a napsütésben szikrázva már messziről vonzza a tekintetet.

Ez a vállalás nagy tehertétel, de a missziói parancs kötelez

Kép: Ez a vállalás nagy tehertétel, de a missziói parancs kötelez

A komáromi Csillag bölcsőde és óvoda bejárata felett négy állat sorakozik egymás mellett különféle színalapon: kakas, galamb, hal és bárány. A két oldalsó fali díszítés már vidámabb: mosolygós gyerekek integetve üdvözlik az érkezőt. Komárom volt az első helyszín, ahol átadták a magyar kormány támogatásával felépült óvodát és bölcsődét. Riportunkban a két intézményt mutatjuk be.

Morzsaszedegetés

Kép: Morzsaszedegetés

A Barsi Református Egyházmegye három - Hontfüzesgyarmat, Fegyvernek és Nagypeszek – kis gyülekezetének elmúlt évi történéseiről olvashatnak Csernyík Magdolna lelkipásztor beszámolója alapján.

Két akarat találkozott egymással - Látogatóban a martosi óvodában és egyházi alapiskolában

Kép: Két akarat találkozott egymással  - Látogatóban a martosi óvodában és egyházi alapiskolában

„Nem erről álmodtunk. De Isten méltónak tartott minket nemcsak egy iskola megtartására, hanem egy másik intézmény felkarolására is. Ez valósult meg a református óvoda megépítésével, amelyhez párosult az iskola százhúsz éves épületének a felújítása - foglalta össze Szénási Szilárd esperes, a martosi gyülekezet lelkipásztora az Óvodafejlesztési Programba való bekapcsolódásukat.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Felsoras.JPG

Felsőrás

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →