„Rendíthetetlenül hiszünk Istenben és hűséggel szolgáljuk őt.” - Megtartotta egyházmegyei közgyűlését a Barsi Református Egyházmegye

Kép: „Rendíthetetlenül hiszünk Istenben és hűséggel szolgáljuk őt.” - Megtartotta egyházmegyei közgyűlését a Barsi Református Egyházmegye

2020. október 12-én tartotta meg őszi, az egyetemes és az egyházmegyei tisztségekre való jelölő közgyűlését a Barsi Református Egyházmegye Nagypeszeken. A Közalap építkezési keretéhez az idén is az ipolypásztóiak kérelmét továbbítják, de megvitatásra került két gyülekezet telekcserére vonatkozó felterjesztés is.

Volt sok választási lehetősége, de mégis Csarnahó és Bári mellett döntött

Kép: Volt sok választási lehetősége, de mégis Csarnahó és Bári mellett döntött

A borsi vasútállomásnál az autóbusz már várja az utasokat, amely szinte tele van iskolásokkal. A faluból kitérve az egyik elágazásnál már dombra felfelé vezet az út, egyre feljebb.Mire Csarnahóra, a szintén dombon lévő református templom előtti megállóhoz ér, már teljesen üres. A településen, ahol szinte csak reformátusok élnek, 25 éve szolgál a Nagykövesdről származó Tóth Szilvia.

Jelölő közgyűlést tartottak Szepsiben

Kép: Jelölő közgyűlést tartottak Szepsiben

Október 11-én tartotta meg az egyetemes és egyhámegyei tisztségekre jelölő közgyűlését az Abaúj-tornai Református Egyházmegye. A gyűlésnek – az érvényben lévő járványügyi szabályok tiszteletben tartása mellett – a szepsi gyülekezet temploma adott otthont.

Famíliák szorgalmasságát hirdeti…

Kép: Famíliák szorgalmasságát hirdeti…

„Tornaújfalu az abaúj-tornai egyházmegyéhez tartozik, és földrajzilag Szepsitől 14 kilométerre, délnyugatra, a Kassai-völgykatlan nyugati részében, a Nagy-Bódva folyó menti rónán terül el. A település határának déli része a Magyarországgal közös országhatár egy szakaszát képezi. Lakossága 322 lélekszámú” – kezdte ismertetőjét a kiváló helytörténeti ismeretekkel rendelkező Brunácky Mónika,

Otthon nélkül maradt anyáknak és gyermekeiknek nyújtanak segítséget

Kép: Otthon nélkül maradt anyáknak és gyermekeiknek nyújtanak segítséget

Kilenc éve nyújt teljes diszkréció mellett átmeneti megoldást az ártalmas környezetből való kiszakadásra és az újrakezdésre, de a munkahelyük elvesztése miatt fedél nélkül maradt édesanyákat és gyermekeiket is fogadja a perbenyíki Jó Pásztor Háza Anyaotthon.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Felsoras.JPG

Felsőrás

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →