Emlékünnepség Rozsnyón - 100 éve született Újpál Árpád

Újpál Árpád, Gömörszkáros, Rozsnyó és Berzéte-Kőrös egykori lelkipásztora, 1917. július 11-én látta meg a nagyvilágot Gömör megye Sajókeszi községében Újpál Kálmán és Balog Etel elsőszülött gyermekeként. Ennek a 100 éves évfordulónak állított emléket a Rozsnyói Református Egyházközség presbitériuma 2017.július 16-án a rozsnyói templomban a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából.

Pál István „Szalonna” és bandája zenekar koncertje

Nemesradnóton 2017. augusztus 25-én népzenei koncertre kerül sor egyházzenei betéttel, melyhez a szervezőknek Pál István „Szalonna” és bandája zenekart sikerült megnyerniük. A rendezvény Magyarország Kassai Főkonzulátusának a fővédnöksége alatt a Nemesradnóti Református Egyházközség és a Gömöri Református Egyházmegye társszervezésében valósul meg.

Kettős örömünnep

2017. augusztus 13-án Pozbán kettős örömünnepre hívogatott a harangszó! Az újkenyér ünnepére terített úrasztalát jubiláló konfirmandusok állták körül. Meghívást kaptak a 30, 40, 50, 60 éve, valamint a hatvan évvel később konfirmáltak.

Alsóláncon is Dániel hitvalló életével ismerkedtek a gyerekek

Kép: Alsóláncon is Dániel hitvalló életével ismerkedtek a gyerekek

Az alsólánci egyházközség napközis tábora a KOEN 2017. évi programjának felhasználásával valósult meg, melynek idei vezérigéje: HŰ HA volt. Sokféle hangsúllyal, értelemben és hangulatban kiejthető ez a négy betű, és valóban végigjárható általa Dániel bátor, hűséges és hitvalló élete.

Negyedik alkalommal szerveztek gyermektábort Deákin

2017. július 10-én ismét megnyitotta kapuját a Deáki Református Egyházközség által szervezett egyhetes nyári gyermektábor a református templom és gyülekezeti ház által körülölelt udvaron. Az első ízben 2014-ben szervezett napközis tábort három évvel ezelőtt mintegy 36 gyermek jelenlétével kezdődött, ám az idei táborban minden eddiginél több, átlagban napi 56-58 gyermek volt jelen.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Jene 1.JPG

Jéne

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →

Reformáció 500

Sola Rádió

Szola Rádió honlapja

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hanganyagokat tartalmazó honlapja. Célunk az evangélium hirdetése, hitmélyítés és közéleti híradás a református keresztyének szolgálatáról a világhálón keresztül. A honlapra felkerülő hanganyagokat az egyházmegyék lelkészeiből álló önkéntes csapat készíti.