A Világosság református egyházi műsor 2023. január 29-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2023. január 29-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Absolon veresége és halála, bodrogszentesi gyülekezet és Árpádházi-temploma, a református egyház oktatási hálózata, Fireszke nyári tábori emlék.

Példaértékű összetartozás a lévai református és katolikus hívek között

Kép:  Példaértékű összetartozás a lévai református és katolikus hívek között

Az idei Krisztus-hívők egységéért megrendezett és a Minnesotai Egyházak Tanácsa által előkészített ökumenikus imahét alkalmából két szép eseményre került sor Léván.

Ibos Dezső (1934–2023)

Kép: Ibos Dezső (1934–2023)

2023. január 24-én 89. életévében szólitotta magához az Úr Ibos Dezső nyugalmazott lelkipásztort. Életpályáját Dr. Somogyi Alfréd, a Selye János Egyetem Református Teológiai Karának dékánja, apácaszakállasi lelkipásztor méltatja az alábbiakban.

Gyászjelentés

Szomorú szívvel, de Isten végzését elfogadva, tudatjuk, hogy Ibos Dezső nyugalmazott református lelkipásztor, földi életének 89. évében, hazaköltözött mennyei Urához.

Öt év felújítási munkájáért adtak hálát Kamocsán

Kép: Öt év felújítási munkájáért adtak hálát Kamocsán

2017-ben is folytatódtak a felújítási munkálatok a kamocsai református templomon. Bár a festéssel a falak száradása miatt még várniuk kell, öt év eltelte után azonban úgy gondolták, elérkezett az idő, hogy számot adjanak az eddig elvégzettekről. Január 15-én ünnepi istentisztelet keretében adtak hálá, hogy az anyagi támogatásoknak köszönhetően fokozatosan valósíthatták meg a feladatokat

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Otrokocs.JPG

Otrokocs

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →