A Világosság református egyházi műsor 2020. január 19-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2020. január 19-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: a mindhalálig való hűséggel biztatja levelében János a szárdiszi gyülekezetet, negyedik alkalommal szervezték meg a Kárpátalja Nincs Egyedül jótékonysági koncertet, korábbi riportjainkból tallózva: bölcsőde és óvoda épül Vágfarkasdon, 110 éves volt a barsbaracskai templom, Egységnapot tartottak Debrecenben.

A Világosság református egyházi műsor 2020. január 5-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2020. január 5-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: az új év első vasárnapján lelki útravaló a Jézussal való járás jegyében, református bölcsőde épül Bátorkeszin, a felnőttek között végzett katekézis kihívásai.

Immánuel - Velünk az Isten

Kép: Immánuel - Velünk az Isten

A Pátria rádió Immánuel - Velünk az Isten című műsorában 2019. december 24-én, 8.05-9.00 óra között beszélgetés hangzik el a Vágfarkasdon szolgáló lelkészházaspárral Erdélyi Anitával és Pállal, akiknek egy évvel ezelőtt Eszter lányukon sikeres életmentő szívműtétet hajtottak végre.

A Világosság református egyházi műsor 2019. december 22-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2019. december 22-ei ajánlata

A műsor témái: az adventi várakozás szépsége pár nappal karácsony előtt, 146 év után ismét van oktatási intézménye a kassai magyar református gyülekezetnek, a felnőtt katechézis kihívásai.

A Világosság református egyházi műsor 2019. december 8-ai ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2019. december 8-ai ajánlata

A talentumok példázata és az adventi várakozás, átadták az Alistáli Református Egyházi Alapiskola új épületét, elhunyt id. Fülöp Sándor nyugalmazott kaposkelecsenyi lelkipásztor.

Kálvinista Szemle

Megjelenik havonta, szinte teljes egészében az SZRKE tagjainak szellemi produktuma. A hivatalos anyagok közlésén túl tudósít az egyházi eseményekről, rövid hírekkel szolgál. Állandó és mozgórovataiban bemutatja gyülekezeteinket; évfordulós megemlékezéseket, bizonyságtételeket, útirajzokat, recenziókat, elmélkedéseket, rövidebb előadásokat stb. közöl. Igei mondanivalójában az egyházi évet követi.

Aktuális szám

Archívum 

Könyvajánló

Rákos Loránt: Hét nap Élet

Kép: Rákos Loránt: Hét nap Élet

A „Hét nap élet” című drámai költeményben a szerző egy balsorsú, a társadalom által megvetett 14 éves leány tragédiáját mutatja be hét nap lelki gyötrődésén keresztül. A történet részben valós eseményeken alapszik, egy lelkész és egy gyermek párbeszédjének, lelkigondozói kapcsolatának a leírásával. Szomorú, csendes szavait mély emberi érzések jellemzik. Ugyanakkor az egész művön fénysugárgént húzódik végig a hit reménysége, mint a tragédia végső feloldása egy halálon túlmutató, jobb világban.

események továbbiak →