A Világosság református egyházi műsor 2020. október 18-ai adása

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2020. október 18-ai adása

A műsor témái: Saul elindul megkeresni apja elveszett szamarait, az idősek otthonában és a kórházban is végez szolgálatot Virág Szilvia dunaszerdahelyi beosztott lelkész, alig több mint száz éves, mégis a műemléképületek között tartják számon az iskei református templomot. A református egyházi műsor Iski Ibolya szerkesztésében itt hallgatható meg.

Református istentisztelet a Pátria rádióban

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió 2020. október 18-án, vasárnap 11.00 órakor református istentiszteletet közvetít. Igét hirdet Görözdi Zsolt dunaszerdahelyi református lelkipásztor.

A Világosság református egyházi műsor 2020. október 18-ai ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2020. október 18-ai ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: Saul elindul megkeresni apja elveszett szamarait, az idősek otthonában és a kórházban is végez szolgálatot Virág Szilvia dunaszerdahelyi beosztott lelkész, alig több mint száz éves, mégis a műemléképületek között tartják számon az iskei református templomot.

A Világosság református egyházi műsor 2020. október 4-ei adása

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2020. október 4-ei adása

A műsor témái: Izráel királyt kért Sámueltől. Az igei üzenetéről Varga László lakszakállasi lelkipásztor szólt a hallgatókhoz. Augusztus utolsó hétvégéjén szervezte meg a konfirmandusok délutánját a dunaszerdahelyi gyülekezet. Látogatóban az épülő hetényi Gólyavár református bölcsődében és óvodában. A református egyházi műsor itt hallgatható meg. Szerkesztő: Iski Ibolya.

A Világosság református egyházi műsor 2020. október 4-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2020. október 4-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: Izráel királyt kér Sámueltől, konfirmandus nap Dunaszerdahelyen, zajlanak a munkálatok a hetényi Gólyavár óvoda és bölcsőde épületén.

Kálvinista Szemle

Megjelenik havonta, szinte teljes egészében az SZRKE tagjainak szellemi produktuma. A hivatalos anyagok közlésén túl tudósít az egyházi eseményekről, rövid hírekkel szolgál. Állandó és mozgórovataiban bemutatja gyülekezeteinket; évfordulós megemlékezéseket, bizonyságtételeket, útirajzokat, recenziókat, elmélkedéseket, rövidebb előadásokat stb. közöl. Igei mondanivalójában az egyházi évet követi.

Archívum 

Könyvajánló

Rákos Loránt: Hét nap Élet

Kép: Rákos Loránt: Hét nap Élet

A „Hét nap élet” című drámai költeményben a szerző egy balsorsú, a társadalom által megvetett 14 éves leány tragédiáját mutatja be hét nap lelki gyötrődésén keresztül. A történet részben valós eseményeken alapszik, egy lelkész és egy gyermek párbeszédjének, lelkigondozói kapcsolatának a leírásával. Szomorú, csendes szavait mély emberi érzések jellemzik. Ugyanakkor az egész művön fénysugárgént húzódik végig a hit reménysége, mint a tragédia végső feloldása egy halálon túlmutató, jobb világban.

események továbbiak →