Református istentisztelet

Kép: Református istentisztelet

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió 2022. január 23-án, vasárnap 8.05 órakor református istentiszteletet közvetít. Igét hirdet Izsmán Jónás ipolysági lelkipásztor.

A Világosság református egyházi műsor 2022. január 16-ai ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2022. január 16-ai ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Saul az éndóri halottidézőnél tudakolja a jövőt, két éve működik Zselízen a református egyházközség Mózeskosár bölcsődéje, a gitár, mint hobbi és szolgálati eszköz.

Református istentisztelet

Kép: Református istentisztelet

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió 2022. január 16-án, vasárnap 8.05 órakor református istentiszteletet közvetít. Igét hirdet Pospíšil Miklós kaposkelecsényi helyettes lelkész.

A Kálvinista Szemle januári számának tartalmából

Kép: A Kálvinista Szemle januári számának tartalmából

Az ember születése pillanatától egészen a haláláig úton van. Lelkileg és fizikailag is. Tervezünk, döntünk, továbblépünk, akadályokat küzdünk le. Sokféleképpen járhatjuk be földi utunkat, viszont egy keresztyén ember számára a legfontosabb, hogy zarándoklatának célja a mennyei boldogság legyen.

Református istentisztelet

Kép: Református istentisztelet

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió 2022. január 9-én 8.05 órakor református istentiszteletet közvetít. Igét hirdet Tompa Veronika diósförgepatonyi lelkipásztor.

Kálvinista Szemle

Megjelenik havonta, szinte teljes egészében az SZRKE tagjainak szellemi produktuma. A hivatalos anyagok közlésén túl tudósít az egyházi eseményekről, rövid hírekkel szolgál. Állandó és mozgórovataiban bemutatja gyülekezeteinket; évfordulós megemlékezéseket, bizonyságtételeket, útirajzokat, recenziókat, elmélkedéseket, rövidebb előadásokat stb. közöl. Igei mondanivalójában az egyházi évet követi.

Archívum 

Könyvajánló

Rákos Loránt: Hét nap Élet

Kép: Rákos Loránt: Hét nap Élet

A „Hét nap élet” című drámai költeményben a szerző egy balsorsú, a társadalom által megvetett 14 éves leány tragédiáját mutatja be hét nap lelki gyötrődésén keresztül. A történet részben valós eseményeken alapszik, egy lelkész és egy gyermek párbeszédjének, lelkigondozói kapcsolatának a leírásával. Szomorú, csendes szavait mély emberi érzések jellemzik. Ugyanakkor az egész művön fénysugárgént húzódik végig a hit reménysége, mint a tragédia végső feloldása egy halálon túlmutató, jobb világban.

események továbbiak →