A Világosság református egyházi műsor 2020. július 26-ai műsora

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2020. július 26-ai műsora

A Pátria rádióban 2020. július 26-án került adásba Iski Ibolya szerkesztésében a Világosság egyházi műsor, melynek témái: Éli fiainak a visszaélései és Sámuel nevelkedése, a hetényi gyülekezet Nézz a szemembe című napközi gyermektábora. A műsor meghallgatható a https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1227/1383422 linkre kattintva.

Világosság református egyházi műsor 2020. július 26-ai ajánlata

Kép: Világosság református egyházi műsor 2020. július 26-ai ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: Éli fiainak a visszaélései, jövendölés Éli háza népe ellen, napközi gyermektábort szervezett a hetényi gyülekezet.

Világosság 2020. július 12-ei adása

Kép: Világosság 2020. július 12-ei adása

A Pátria rádióban Iski Ibolya szerkesztésében elhangzott egyházi műsor, melynek témái: Sámuel születése, felépült a bősi református templom, látogatóban a komáromi Csillag bölcsődében, meghallgatható itt.

A Világosság református egyházi műsor 2020. július 12-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2020. július 12-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: Sámuel születése, felépült a bősi református templom, látogatóban a komáromi Csillag bölcsődében.

A Világosság 2020. június 28-ai adása

A Pátria rádióban a 2020. június 28-ai adásában szó volt a thiarai gyülekezetnek írt levélről, a martosi gyülekezet új vállalásáról, a református óvodáról, amelynek az épületét tavaly adták át, valamint a barkai Biztos Kezdet Gyerekházról és a tanulmányi felzárkóztatást segítő tanodáról. A műsor itt hallgatható meg: https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1227/1365727

Kálvinista Szemle

Megjelenik havonta, szinte teljes egészében az SZRKE tagjainak szellemi produktuma. A hivatalos anyagok közlésén túl tudósít az egyházi eseményekről, rövid hírekkel szolgál. Állandó és mozgórovataiban bemutatja gyülekezeteinket; évfordulós megemlékezéseket, bizonyságtételeket, útirajzokat, recenziókat, elmélkedéseket, rövidebb előadásokat stb. közöl. Igei mondanivalójában az egyházi évet követi.

Archívum 

Könyvajánló

Rákos Loránt: Hét nap Élet

Kép: Rákos Loránt: Hét nap Élet

A „Hét nap élet” című drámai költeményben a szerző egy balsorsú, a társadalom által megvetett 14 éves leány tragédiáját mutatja be hét nap lelki gyötrődésén keresztül. A történet részben valós eseményeken alapszik, egy lelkész és egy gyermek párbeszédjének, lelkigondozói kapcsolatának a leírásával. Szomorú, csendes szavait mély emberi érzések jellemzik. Ugyanakkor az egész művön fénysugárgént húzódik végig a hit reménysége, mint a tragédia végső feloldása egy halálon túlmutató, jobb világban.

események továbbiak →