A Világosság református egyházi műsor 2021. március 7-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2021. március 7-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Sámuel búcsúbeszéde, karantén igemagyarázatok, a rimaszombati református alapiskola és a Gólyavár óvoda is várja a jelentkezőket.

Református istentisztelet a Pátria rádióban

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió 2021. március 7-én, vasárnap 11.00 órakor református istentiszteletet közvetít. Igét hirdet Sebők János nagymadi lelkipásztor.

Megjelent a Kálvinista Szemle februári száma

Kép: Megjelent a Kálvinista Szemle februári száma

A Kálvinista Szemle legújabb, második számának tartalmát Fritz Beke Éva, az újság szerkesztője ajánlja.

Református istentisztelet a Pátria rádióban

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió 2021. február 28-án, vasárnap 11.00 órakor református istentiszteletet közvetít. Igét hirdet Abaházy Zsolt, a Simonyi-Feledi Református Egyházközség lelkipásztora.

A Világosság 2021. február 21-ei adása

A műsor témái: elkezdődött a böjti időszak, melynek kapcsán Feszty Zsolt kulcsodi lelkipásztor fejti ki gondolatait. Molnárné Pelle Beáta, a Tompa Mihály Református Gimnázium igazgatója az egyházi oktatás céljáról és a beiratkozási tudnivalókról mondja el a részleteket, bemutatjuk a lakszakállasi Árpád-kori református templomot Varga László lelkipásztor segítségével. a műsor itt hallgatható meg.

Kálvinista Szemle

Megjelenik havonta, szinte teljes egészében az SZRKE tagjainak szellemi produktuma. A hivatalos anyagok közlésén túl tudósít az egyházi eseményekről, rövid hírekkel szolgál. Állandó és mozgórovataiban bemutatja gyülekezeteinket; évfordulós megemlékezéseket, bizonyságtételeket, útirajzokat, recenziókat, elmélkedéseket, rövidebb előadásokat stb. közöl. Igei mondanivalójában az egyházi évet követi.

Archívum 

Könyvajánló

Rákos Loránt: Hét nap Élet

Kép: Rákos Loránt: Hét nap Élet

A „Hét nap élet” című drámai költeményben a szerző egy balsorsú, a társadalom által megvetett 14 éves leány tragédiáját mutatja be hét nap lelki gyötrődésén keresztül. A történet részben valós eseményeken alapszik, egy lelkész és egy gyermek párbeszédjének, lelkigondozói kapcsolatának a leírásával. Szomorú, csendes szavait mély emberi érzések jellemzik. Ugyanakkor az egész művön fénysugárgént húzódik végig a hit reménysége, mint a tragédia végső feloldása egy halálon túlmutató, jobb világban.

események továbbiak →