A Világosság református egyházi műsor 2023. szeptember 24-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2023. szeptember 24-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: A hamis esküvés, az igen legyen igen, a nem pedig nem, házasságkötés református rendtartás szerint, emlékezés a teológiai professzor édesapára, Csémy Lajosra.

Szenvedéseken át az isteni szeretetig

Kép: Szenvedéseken át az isteni szeretetig

Szeptember 15-én, pénteken, 8.05 órai kezdettel Szenvedéseken át az isteni szeretetig címmel különműsort sugároz a Pátria rádió, amelyben Györky Szilvia alsómihalyi lelkipásztor vall a rákkal való küzdelmeiről, az élet apró örömeiről és az emberek által közvetített isteni csodákról, valamint a betegségéhez kapcsolódó emberi hozzáállásról.

A Világosság református egyházi műsor 2023. szeptember 10-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2023. szeptember 10-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Ne ölj!, Csémy Lajos emlékkonferencia volt Prágában, mi volt az oka annak, hogy létrejötte után, 1923-ban a csehszlovák állam nem ismerte el a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház jogelődjét.

A Kálvinista Szemle szeptemberi számából

Kép: A Kálvinista Szemle szeptemberi számából

Szeptemberi számunk központi témája a háború, mely végigkíséri az emberiség történelmét. Hogyan állunk mi, keresztyének a háború tényéhez?

A Világosság református egyházi műsor 2023. augusztus 27-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2023. augusztus 27-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: sóvá és világossággá lenni, bibliai napközi tábor Martoson, miért csak 1923-ban ülésezett egyházunk jogelődjének alkotmányozó zsinata?

Kálvinista Szemle

Megjelenik havonta, szinte teljes egészében az SZRKE tagjainak szellemi produktuma. A hivatalos anyagok közlésén túl tudósít az egyházi eseményekről, rövid hírekkel szolgál. Állandó és mozgórovataiban bemutatja gyülekezeteinket; évfordulós megemlékezéseket, bizonyságtételeket, útirajzokat, recenziókat, elmélkedéseket, rövidebb előadásokat stb. közöl. Igei mondanivalójában az egyházi évet követi.

Archívum 

Könyvajánló

Rákos Loránt: Hét nap Élet

Kép: Rákos Loránt: Hét nap Élet

A „Hét nap élet” című drámai költeményben a szerző egy balsorsú, a társadalom által megvetett 14 éves leány tragédiáját mutatja be hét nap lelki gyötrődésén keresztül. A történet részben valós eseményeken alapszik, egy lelkész és egy gyermek párbeszédjének, lelkigondozói kapcsolatának a leírásával. Szomorú, csendes szavait mély emberi érzések jellemzik. Ugyanakkor az egész művön fénysugárgént húzódik végig a hit reménysége, mint a tragédia végső feloldása egy halálon túlmutató, jobb világban.

események továbbiak →