Egyházmegyei presbiteri konferencia Rimaszombatban

2013. március 20., szerda

A rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium díszterme ad otthont június 18-án a Gömöri Református Egyházmegye szervezésében megvalósuló presbiteri konferenciának.


A szombaton délelőtt tíz órakor kezdődő alkalomra a szervezők a gömöri egyházmegyében szolgáló lelkipásztorokat, segédlelkészeket, gondnokokat és presbitereket várják, melyen bemutatásra kerül a Magyar Református Presbiteri Szövetség és lehetőség nyílik a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Tudományos Gyűjteményének a megtekintésére is.

A presbiteri konferencia Géresi Róbert püspökhelyettes áhítatával kezdődik, majd Kocsis Attila református lelkész, minisztériumi osztályvezető a magyar református presbitériumok életéről és szolgálatáról tart előadást.

A Magyar Református Presbiteri Szövetséget annak elnöke, Szabó Dániel mutatja be. A program szerint a délután folyamán a résztvevőknek lehetőség nyílik megtekinteni a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Tudományos Gyűjteményét, melyet annak vezetője B. Kovács István muzeológus mutat be.

Az érdeklődők június 15-ig jelezhetik részvételi szándékukat a reformata@reformata.sk e-mail címen, illetve a 0905 541 176 –os telefonszámon.

események továbbiak →