2022. május 7., szombat

2022. május 07., szombat

2Sám 23,1–7 és Róm 9,1–5
(ÚSZ) „Nagy az én szomorúságom, és szüntelen fájdalom gyötri a szívemet" (2). A nemzeti hovatartozás és a Jézushoz tartozás sokak számára nehezen összeegyeztethető. Kiváltképp a megnyomorító történelmi események, az elszenvedett sérelmek jelenthetnek legyőzhetetlennek tűnő akadályt ebben. Az apostol szavai azonban nem hagynak kétséget afelől, hogy a Krisztusban hívő ember teljesebben átélheti nemzete szeretetét. Mert nemcsak földi sikereket, gyarapodást, nagyságot kíván nemzetének, hanem megtérést és üdvösséget is. Az örökkévalóság felé való úton nemzeti
közösségként a sérelmek, bántalmazások sem késztethetnek arra, hogy elforduljunk nemzetünktől, kultúránktól, anyanyelvünktől!
Fohász: Jézusunk, népünk jelentős része nem követ Téged, hanem mulandó emberi értékek, hatalom, gazdagság után vágyakozik. Az ezek eléréséért való küzdelemben sok-sok gyűlölködés, hazugság állít szembe embereket nemzetünkön belül. Urunk, segíts, hogy buzgó hittel és áldozatos szolgálattal fáradozzunk népünk megtéréséért. Ámen.

események továbbiak →