2022. június 17., péntek

2022. június 17., péntek

Józs 20 és 1Jn 2,18–25
(ÚSZ) „Gyermekeim, itt az utolsó óra" (18). A történelem folyamán rengeteg elképzelés születetett arra nézve, hogy birodalmakat, elnyomó hatalmakat, személyeket azonosítsanak az antikrisztussal. Mindhiába. Néha mi is beleesünk abba a csapdába, hogy a bibliai utalásokból, elejtett félmondatokból
próbáljuk megjövendölni a napot, amikor eljön Jézus. Ha nem jönnek be a számítások, azzal nyugtázzuk, hogy: Jézus órája máshogy jár. Jaj, Krisztus nem tért vissza időben, mit kell tennünk? Végezzük a dolgunkat! Tudunk a fenevadról, a milliónyi megtévesztő, félrevezető cselszövésről, a hamis krisztusokról és prófétákról – de nem velük vagyunk elfoglalva. Látunk tüntetéseken hangoskodó, otromba végrehajtókat és fehérgalléros ötletadókat, pénzzel vesztegetőket – de mi az ígéretre tekintünk... Mert az örök élet nem lezsírozott nyeremény a játszma végén.
Fohász: Várlak, Uram, mindennap, és kapaszkodom ígéretedbe. Más nem marad a világot összeroppantó csapások súlya alatt, csak ennyi. Ez pedig elég, mert tudom, hogy történetem vége nem tragédia, hanem örök élet. Ámen.

események továbbiak →