2022. április 2., szombat

2022. április 02., szombat

2Sám 7,1–7 és Mt 24,36–44
(ÚSZ) „Mert ahogyan Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is" (37). Amikor a metró az egyik állomásról elindul, mindig elhangzik a figyelmeztetés: kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak! Van, amikor Isten Igéje szépeket mond, bátorít. Van, amikor megfedd és bűnbánatra késztet. Van, amikor komolyan figyelmeztet. A mai igeszakasz ilyen figyelmeztetés. Az 1Mózes 7. részében olvassuk, hogy a bárka ajtaját maga az Úr zárta be Noé után. Nemcsak bejelentette, hanem meg is cselekedte az ítéletet. Onnantól kezdve, aki kint volt, kint is maradt és elpusztult. Aki viszont
bent volt, annak már nem árthatott az ítélet. Ezt kell megértenünk Jézussal kapcsolatban is. Visszajövetele sokak számára ítéletet jelent majd. Így nézz most magad köré! Biztonságban vannak azok, akik fontosak a számodra? Amit meg tudsz tenni értük, tedd meg még ma, hogy eltaláljanak a kereszthez, mert az a mi bárkánk.
Fohász: Uram, köszönöm, hogy „a te igéd igazság" (Jn 17,17). Akkor is az, amikor bűnről, halálról és eljövendő ítéletről beszélsz. Ma azokért imádkozom, akik körülöttem még nincsenek biztonságban. Segítsd el őket irgalmadból arra, hogy meglássák a nyitott ajtót és bemehessenek az üdvösségbe, amíg nyitva van. Ámen.

események továbbiak →