Megyesi László lelkipásztor 1961–2013

2013. október 01., kedd

Ötvenkét éves korában, 2013. szeptember 27-én adta át lelkét Teremtőjének Megyesi László, a magyarbődi gyülekezet lelkipásztora. A gyászistentiszteletre a református templomban került sor, majd a kiscsáji temetőben helyezték sírba földi maradványait.

A gyászistentiszteleten Orémus Zoltán, az abúj-tornai egyházmegye esperese szolgált igehirdetéssel Jn 12, 20-26 alapján. Életrajzát Varga Zoltán egyházmegyei főjegyző ismertette. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház nevében Fazekas László püspök, aki mint egykori iskolatárs és barát is búcsúzott az elhunyt szolgatárstól. Temetésén a gyülekezet részéről Vasiľ Aranka, a község nevében Viliam Bačo polgármester, Ján Hruška evangélikus lelkipásztor, valamint a helyi Vadászegyesület is búcsúzott Megyesi László magyarbődi lelkipásztortól.

Megyesi László 1961-ben született, az alap- és iskolát Királyhelmecen végezte. 1980-ban a gimnáziumi érettségi után szeptembertől a prágai Coménius Egyetem Teológiai Karának hallgatója volt. 1983/1984-es tanévben ösztöndíjas Budapesten a Református Teológián. Egyetemi tanulmányait 1986-ban fejezte be. A Magyarbődi Református Egyházközségbe kap kihelyezést, a gyülekezet később megválasztja lelkipásztorául. Tíz évvel ezelőtt tanulmányokat folytatott a Kassai Műszaki Egyetemen.

Házasságából egy leánygyermek született.

A Sola rádió honlapon Megyesi László lelkipásztorra való emlékezésül két hanganyag – egy prédikáció és egy beszélgetés – is meghallgatható.

események továbbiak →