Lelkészcsaládok találkozója

2015. június 02., kedd

A Komáromi Református Egyházmegyében első alkalommal 2015. május 31-én került megrendezésre a lelkészcsaládok kötetlen találkozója a gútai vízimalom területén.

„Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!" (Zsolt 133,1)

Gyönyörű környezetben, csodálatos napsütésben találkoztak az egyházmegye lelkészcsaládjai, hogy egy felszabadult, vidám délutánt töltsenek el együtt.

Az együttlét énekléssel kezdődött, felemelő, szívet melengető érzés volt, ahogy a felnőttek és a gyermekek egy szívvel és lélekkel dicsérték az Urat. Dr. Szénási Szilárd esperes úr áhítatában mindannyiunk szívéből szólt, amikor elmondta, milyen fontos, hogy néha így kötetlenül is együtt legyünk, egy jót beszélgessünk, testileg-lelkileg feltöltődjünk, egymást még jobban megismerjük, együtt nevessünk, játszunk, szórakozzunk. Majd az egyházmegye missziói bizottságának elnöke, dr. Süll Tamás vette át a szót, aki a lelkészek kreativitására, játékosságára alapozva egy érdekes, szórakoztató feladattal bízta meg a jelenlévő családokat. Minden család kapott egy igeverset, amit eszperente nyelvre kellett fordítani, majd felolvasni, a többieknek pedig ki kellett találni az eredeti igeverset. A lelkészek kreativitása, találékonysága nem ismer határokat, jobbnál jobb eszperente átiratok keletkeztek!

A játék után minden családfő bemutatta házanépét, volt aki ezt is eszperente nyelven tette sokunk örömére. A találkozóra minden család finomabbnál finomabb süteményekkel készült, melyek egy közös asztalra kerültek, így megkóstolhattuk egymás finomságait, és recepteket cserélhettünk.

A gyermekek egy kézműves foglalkozás keretén belül sok szép, ötletes dolgot készíthettek.

A mozgékonyabbak együtt focizhattak, tollaslabdázhattak, hintázhattak, de megcsodálhatták akár a malom területén lévő gyönyörű lovakat, aranyos báránykákat is. Ez utóbbi lehetőség inkább a kisebb gyermekeket vonzotta. Az együttlétet egy közös sütögetéssel zártuk.

Úgy gondolom, mindannyian megelégedve, feltöltődve, szép élményekkel gazdagodva tértünk haza, hogy folytassuk a mi Urunk, az Úr Jézus Krisztus által ránk bízott szolgálatokat gyülekezeteinkben.

Övé a dicsőség örökkön örökké!

Sasák Ilonka

események továbbiak →