A Világosság református egyházi műsor 2022. június 19-ei ajánlata

2022. június 17., péntek

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Dávid imádsága, konfirmáció Dunaszerdahelyen, a Szeretethíd megnyitója Rimaszombatban.

 Pándy Kovács Tímea

Dávid imádságban köszöni meg a jövendőre, a távoli időkre vonatkozó ígéretet, ugyanakkor méltányolja Isten nagyságát és egyedüliségét is. Imádságának részleteibe Pándy Kovács Tímea abaújszínai beosztott lelkész nyújt betekintést igehirdetésében.

 a dunaszerdahelyi református templom

Dunaszerdahelyen május 22-én ünnepi istentisztelet keretében tartották meg a konfirmációs alkalmat. Hat lány és négy  fiú a két év során elsajátított ismereteiről, illetve tudásáról adott bizonyságot a gyülekezet előtt, illetve tett vallást a hitéről. Hogy mit jelentett számukra ez az alkalom, arról Bíró Leila, Melicher Kinga, Kiss Linda, Csehy Flóra és Végh Marcell vall a műsorban.

Szabó Krisztián

Az idén Rimaszombat adott otthont a Szeretethíd felvidéki megnyitójának. Az esemény kapcsán beszélgetés hangzik el Demeter Ibos Henriettával, a Diakóniai Központ igazgatójával, Szabó Krisztiánnal, a Szeretethíd világi védnökével és Molnárné Pelle Beátával, a Református Oktatási Központ igazgatójával.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

A Világosság református egyházi műsor másnap, hétfőn a 16 órai hírek után ismét meghallgatható.

Fotó: Szarvas László, fb

események továbbiak →