A Világosság református egyházi műsor 2022. július 3-ai ajánlata

2022. június 29., szerda

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Dávid és Betsabé, 30 éve szolgálja a fiatalokat a Firesz, ismét aranysávos lett a hetényi Tábita bábcsoport.

A háború közepén az unatkozó király, aki nem ment el a többiekkel együtt harcolni, a palotája tetején sétálva meglát egy fürdőző asszonyt. Miután megtudta, hogy a hettita Uriás felesége, magához hívatja, de a találkozásuknak végzetes következménye lesz. Dávid és Betsabé történetét Kassainé Mártha Tímea lévai lelkipásztor tolmácsolja.

Harminc évvel ezelőtt alakult meg a Fiatal Reformátusok Szövetsége. Kiss Miklós elnökkel, örösi lelkipásztorral felelevenítjük a kezdeteket és szólunk a jelen kihivásairól.

Aranysávos minősítést kapott a bábosok és színjátszók országos seregszemléjén, a Duna Menti Tavaszon a közel húsz éve alakult hetényi Tábita bábcsoport. Dunaszerdahelyen egy újszövetségi történetet, A kánai mennyegzőt vitték színre. A zsűritől aranysávos minősítést kaptak, a gyermekzsűri viszont  őket tartotta a legjobbnak. Écsi Gyöngyi, a darab rendezője, a Tábita bábcsoport vezetője, a hetényi gyülekezet lelkésze és a bábcsoport tagjai beszélnek a darabról. 

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

A Világosság református egyházi műsor másnap, hétfőn a 16 órai hírek után ismét meghallgatható.

Fotó: Szarvas László

események továbbiak →