A Válságstáb hírlevele

2022. március 30., szerda

2022. március 23-án ülésezett a háborús helyzet monitorozását és a segítségnyújtás koordinálását végző Válságstáb.

Tájékozódott a beérkező adományokról, és megállapította, hogy a nevezett napig 49 932 euró adomány érkezett a Diakóniai Központ számlaszámára. Ezúton is köszönjük a nemes szívű adakozóknak. 

A Válságstáb meghallgatta a határon az önkéntesek munkáját segítő és Kárpátalja területére is adományt átvivő stábtagok beszámolóját. (Técső és Aknaszlatina, ahol a helyi református gyülekezet mintegy 100 belső-ukrajnából érkezett menekültet fogadott be. Ezenkívül Csapra és Munkácsra is jutott el adomány, valamint Budapestre, a Magyar Református Szeretetszolgálat nagyraktárába.) 

A Válságstáb köszöni a Szlovákiai Református Keresztyén Nők Egyesületének, hogy megszervezte és szervezi a szendvicsek és úticsomagok készítését a határra. Továbbra is szorgalmazza ennek a segítségnyújtási formának a folytatását.

A keleti országrészben található gyülekezetek az alábbi linken található dokumentum kitöltésével jelentkezhetnek erre a szolgálatra (A kitöltés után telefonos egyeztetés is szükséges!): Szendvicset a határra

A határtól távolabb élő gyülekezetek a csomagba rakható csomagolt élelmiszerrel, fél literes ásványvízzel és a kenyér készítéséhez szükséges alapanyagok vásárlásával segíthetnek.

A határon végzett szolgálat esetén fontolóra kell venni, hogy a szomszédos országban háborús konfliktus zajlik.

Az elmúlt héten több külföldi segélyszervezet és gyülekezet (HEKS, GAW, GZB, HOE, halle-i református gyülekezet, szöuli református gyülekezet) is megkereste egyházunkat, akik a mi közvetítésünkkel szeretnének segíteni a menekült családoknak. A Válságstáb és egyházunk vezetése folyamatosan egyeztet a segítségnyújtás legmegfelelőbb módjairól.

A Válságstáb kéri a kedves testvéreket, hogy az aktuális helyzetről és a segítségnyújtással kapcsolatos lehetőségekről hiteles forrásokból tájékozódjanak. Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe a egyházunk hivatalos honlapját (www.reformata.sk) és a Diakóniai Központ Facebook oldalát, ahol első kézből származó információkat kaphatnak. 

Válságstáb

események továbbiak →