A Pátria rádió Világosság református egyházi műsorának március 17-ei ajánlata

2013. március 20., szerda

A Pátria rádióban március 17-én a 8.05-kor kezdődő Világosság református egyházi műsor témája Jézus első tanítványainak az elhívása. Ezen kívül szó lesz Vargaeštók Dávid hadnagynak, református lelkipásztornak az új szolgálati helyére való beiktatásáról, valamint bemutatásra kerül a szilicei gyülekezet.

Jézus elhívja első tanítványait. Hogy miként reagáltak erre az általa kiválasztott személyek, arról Csiba Zoltán komáromi beosztott lelkipásztor szól a hallgatókhoz.

A hadnagyi rangot szerző Vargaeštók Dávid református lelkipásztor az idei évtől tábori lelkészként, valamint a Szlovák Köztársaság Fegyveres Testületei és Erői kötelékében működő Ökumenikus Lelkigondozói Szolgálat Központi Irodájának igazgatójaként folytatja szolgálatát. Hogy miért döntött így és mit jelent számára ez az új lehetőség, az kiderül a vele készült beszélgetésből.

A „Gyülekezeteink" című rovatban az abaúj-tornai egyházmegyében lévő szilicei gyülekezet kerül bemutatásra André János lelkipásztor segítségével.

A műsorban ezen kívül kiértékelésre kerül a bibliaismereti verseny is és elhangzanak a legújabb egyházi hírek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

A Világosság hangos ajánlója 

A Világosság egyházi műsort a közvetítést követő naptól a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Sola Rádió honlapján is meghallgatható.

események továbbiak →