1070 euró gyűlt össze a martosi jótékonysági bálon

2013. március 20., szerda

A Martosi Református Egyházközség presbitériuma február 15-én tizenegyedik alkalommal rendezte meg „A magyar oktatásért” elnevezésű jótékonysági bálját a helyi kultúrházban. A befolyt összegből 1070 euró támogatást kap a Református Egyházi Alapiskola. A komáromi egyházmegye gyülekezeti pedig 1500 euróval járultak hozzá az oktatási intézmény fenntartásához.

A jótékonysági bált Sergio Redondo és Vörös Viktória nyitotta meg standard és latin-amerikai táncösszeállításukkal. Beszédet mondott dr. Szénási Szilárd, a martosi gyülekezet lelkipásztora a Zsolt. 68,4 Ige alapján: „De az igazak örülnek, vigadnak, Isten színe előtt vígan örvendeznek”. Az est folyamán fellépett Vadkerti Imre is, aki magyar dalokkal járult hozzá a rendezvény magas színvonalához. /Az énekes, aki szintén református vallású és gyermekei is egyházi iskolába járnak, térítésmentesen vállalta a szereplését./ A zenét és a jó hangulatot az Apollo Band biztosította.

„Sikerült embereket megszólítani egy jó ügy érdekében és amellett, hogy kellemesen szórakozhatnak, anyagilag is támogathatták az oktatási intézményt. A gyülekezeti alapítású és fenntartású martosi Református Egyházi Alapiskola a rá nehezedő terheket egyre nehezebben viseli. A mintegy 350 fős egyházközség azonban kész felvállalni minden nehézségével együtt az anyanyelvi- és vallásos oktatás hozományát, hogy a gyermeki szívekbe elültesse az Isten- és a nemzetszeretetet. Az alapiskolának jelenleg 18 tanulója van. Eddig három leendő elsőst írattak be az iskolába, de reméljük ez a szám még növekedni fog szeptemberig. Martos község hagyománya, nyelvi kincsei, népművészete, viselete és ősi kézműves mintavilága messze földön híres, de múltja mellett meg kell őriznie a jövőjébe vetett hitet is, mely a felnövekvő nemzedék osztályrésze. Elképzelhetetlen lenne egy ilyen falu óvoda és iskola nélkül" – mondta a Reformata honlapnak Szénási Szilárd lelkipásztor.

A jótékonysági bált a martosi gyülekezet presbitériuma, a Szülői Szövetség, Balla Dénes, Balla János, Brányik Károly, Martos Község Önkormányzata, valamint a tomboladíjat fejajánlók támogatták.

A bál bevételéből a martosi Református Egyházi Alapiskola 1070 eurós támogatáshoz jut. Az oktatási intézmény fenntartásához a Komáromi Református Egyházmegye gyülekezetei is hozzájárultak a karácsony második napján befolyt perselypénz összegével, amely 1500 eurót tett ki.

események továbbiak →