A Világosság református egyházi műsor 2020. június 28-ai ajánlata

2020. június 24., szerda

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: a thiarai gyülekezetnek írt levél, egy éve adták át Martoson a református óvodát, Biztos Kezdet Gyerekház és tanulmányi felzárkóztatást segítő tanoda nyílik szeptemberben Barkán.

Jézus a hét gyülekezet közül a thiratiraiaknak írta a leghosszabb levelét. Bár figyelmeztetni és feddni akarja őket, mégis először az örömet szerző cselekedeteiket említi meg.  A levél üzenetét Virág Szilvia dunaszedahelyi beosztott lelkipásztor hozza közelebb a hallgatók számára.

 

Martoson egy évvel ezelőtt adták át a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében megvalósuló zöldmezős beruházást, a református óvoda épületét. De miért is vállalt egy újabb szolgálati területet a mintegy hétszáz lakosú településen a református egyházközség? Szénási Szilárd esperes vall az új kihívásról, de megkérdeztük Kovács Orsolya óvónőt is az új óvodaépületről.

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Cigánymissziója koordinálásával Barkán Biztos Kezdet Gyerekház létesül, valamint egy tanulmányi felzárkóztatást segítő tanoda. Egy svájci segélyszervezet támogatásával magyarországi mintára egy olyan központot hoznak létre, ahol lelkész, pedagógusok és szociális munkások segítik a hátrányos helyzetű családokat és gyermekeik felzárkóztatását, illetve keresztyén szellemben történő nevelkedését. A részleteket Tóth Zsuzsann, a Cigánymisszió vezetője mondja el.

A Pátria rádió februártól nem ismétli meg a Világosság egyházi műsort.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

események továbbiak →