A Világosság református egyházi műsor 2020. június 14-ei ajánlata

2020. június 11., csütörtök

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témái: akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg – hangzik a figyelmeztetés a laodiceai gyülekezetnek, látogatóban az elmúlt évben indult komáromi Csillag óvodában, harminc csapat mérte össze tudását Jókán, az Emmaus polgári társulás által szervezett bibliaismereti versenyen.

Sem hideg, sem meleg, de gazdag, és nincs szüksége semmire, holott Jézus mégis nyomorultnak, szánalmasnak, szegénynek, vaknak és mezítelennek látja a laodiceai gyülekezetet. De mivel szereti őket, feddést és fenyítést ígér, ugyanakkor megtérésre inti őket. Hogy miért nem elégedett velük Jézus, s mit üzen János által nekik? A levélről Édes Ákos deáki lelkipásztor osztja meg gondolatait.

Komárom volt az első helyszín, ahol az elmúlt év június végén átadták a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési program keretében a magyar kormány támogatásával felépült óvodát és bölcsődét. A május végéig tartott beíratási időszak nem várt eredményt hozott az óvoda számára: a nagycsoportosok után megmaradt szabad helyek gyorsan beteltek a szeptemberre beiratott gyermekekkel, sőt voltak, akik várólistára kerültek. Ide látogattunk el mi is, hogy betekintsünk az intézmény mindennapjaiba. Fazekas László püspökkel, Kovács Adriana megbízott igazgatóval és Valent Katalin óvónővel beszélgetünk.

József és testvérei az éhínség idején, nagycsütörtöktől mennybemenetelig. Az idén ez a két témakör szerepelt a jókai Emmaus Polgári Társulás által szervezett bibliaismereti versenyen. Az alapiskolás tanulók számára készített megmérettetésről Gyukovics Árpádot, az Emmaus munkatársát kérdezzük, majd megszólalnak a dunaszerdahelyi gyülekezetet képviselő versenyzők is.A Pátria rádió februártól nem ismétli meg a Világosság egyházi műsort, de itt visszahallgatható.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

események továbbiak →