Nagyon szép sikerek Kisvárdán

2017. április 12., szerda

A Felvidéki Református Szavalóverseny országos döntőjének helyezettjei részt vettek 2017. április 10-én és 11-én egy újabb megmérettetésen. A kisvárdai Tőkés László Alapítvány rendezte meg ekkor kizárólag versmondók részére a szavalóversenyét, amelyen magyarországi, erdélyi, kárpátaljai és felvidéki diákok vettek részt.

Az alapítvány a szavalóversenyt a reformáció 500. évfordulója alkalmából hirdette meg. A kisvárdai verseny három korcsoportban zajlott: alsó tagozatosok, felső tagozatosok és középiskolások.

Szavalóink nagyon szépen képviselték a felvidéki református közösséget. Az I. korcsoportban két dobogós helyet szereztek meg kisdiákjaink. Első helyen végzett az érsekújvári Ördögh Zsófia, míg a második hely Polák Dorottya Pauláé lett a bátorkeszi gyülekezetből.

A felső tagozatosok körében a győztes, tehát az első helyezett a hetényi egyházközség fiatalja, Gál Ádám Vajk lett.

Végül a középiskolások korcsoportjában is két dobogós hely került felvidéki fiatalokhoz. A kategória győzteseként, az első helyen a hetényi Gál Réka Ágota végzett, a második helyet pedig a Tompa Mihály Refomátus Gimnázium diákja, Góbis Réka kapta.

Gratulálunk!

Reformata, ÉE

események továbbiak →

Reformáció 500